Raindrop massage

Raindrop Massage is een heerlijke aromatische beleving die het lichamelijk welzijn bevorderd.

Gary Young is de grondlegger van de Raindrop Technique. Hij onderzocht een eeuwenoude helingmethode van de Lakota bevolking, in samenwerking met een Lakota medicijnman. Door zijn opgedane kennis te combineren met Tibetaanse reflexologie (Vita Flex), ontstond de Raindrop Technique waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden.

De Raindrop Massage-Techniek is een heerlijke behandeling met een geweldig sensatiegevoel waarbij al je senses geprikkeld worden. Er wordt gebruik gemaakt van speciale technieken zoals de Feather Strokes- en de VitaFlex techniek.

Wat is de Raindrop Massage-Techniek

Bij deze behandeling worden essentiële oliën druppelgewijs (Raindrop) aangebracht op de rug, nek, schouders en de voeten. De behandeling duurt ± 60 minuten, maar het positieve resultaat kan nog lang aanhouden.

De kalmerende sensatie van ‘Raindrops’ stimuleert het lichaam door middel van het aanbrengen van negen verschillende essentiële oliën .

Valor: Helpt aarden. Bevordert het gevoel van kracht, moed en zelfvertrouwen. Verlicht gewrichtspijn, helpt bij stress, versterkt aandacht, helpt bij angst en slechte dromen. Zorgt voor balans en eigenwaarde. Evenwichtherstellend. Stimuleert het recht worden van de ruggengraat.

Oregano: Leid tot gevoel van veiligheid. Heeft een sterke immuunverbetering en ondersteunt de luchtwegen. Werkt ontstekingsremmend, antibacterieel, zenuwstelsel, bloed en lymfesysteem.

Tijm:: Helpt bij vermoeidheid, bij veroudering. Bevat sterkte antioxidanten. Is zeer antibacterieel, reageert direct op virussen en bacteriën, beschermd tegen griep en verkoudheid, goed voor de concentratie. Opwekkend bij stress en fysieke zwakte.

Basil: Werkt ontspannend. Helpt bij mentale vermoeidheid. Werkt hormonaal. Verbetert de aderen, versterkt de slagaders. werkt krampstillend, ontspant de spieren, verscherpt de zintuigen, verlicht angst en depressie.

Wintergreen: Is heel goed in het kalmeren na lichamelijke inspanningen. Goed voor spier, botten en gewrichten, goed voor botstructuur, kalmerend en ontspannend voor de spieren.

Marjolein: Helpt tegen spierpijn, bij luchtweginfecties. Ontspant en kalmeert. Helpt bij spijsverteringsproblemen en bij menstruatiekramp. Kalmeert en verstekt het zenuwstelsel.

Cypress: Kalmeert lichaamsongemakken. Ondersteunt het ademhalingssysteem. Bevordert de bloedcirculatie en hypofyse, boost je immuunsysteem en verlicht artritis. Ondersteunt lymfestelsel en zenuwstelsel.

Pepermunt: Geeft een energie boost, versterkt alertheid, helpt bij het geheugen. Werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en bevordert dat de oliën beter worden opgenomen.

Aroma Seiz: Werkt Spierontspannend & Kalmerend


De behandeling is het beste te omschrijven als een aangename, weldadige en rustgevende belevenis! Het combineert de toepassing van meest zuivere etherische oliën van Young Living, aromatherapie, Vita-Flex technieken, massage op de voeten en langs de ruggenwervelkolom.

De oliën werken op het fysieke, mentale, spirituele & emotionele lichaam om balans te bereiken terwijl het tegelijkertijd ontspannend werkt.
Door het vrijkomen van de geuren van de oliën die je ruikt kan er ook al veel gebeuren, er kunnen emoties vrijkomen!

Het is een uitkomst voor cliënten met rugklachten aan wie normaal gesproken geen massage (of manipulatie techniek) gegeven mag worden!
Iedereen zal de Raindrop Technique anders ervaren, afhankelijk van zijn of haar lichaam.

 

De behandeling kan ondersteuning bieden bij:
 

-versterking van het zenuwstelsel, immuunsysteem en bloedcirculatie
-verbetering bij de spijsvertering en hormoonhuishouding
-herstel na verkoudheid, griepinfecties en blessures
-ontgifting van het lymfesysteem
-het creëren van balans voor lichaam en geest
-vermindering van angst, stress, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en stemmingswisselingen

-verlichting bij ongemakken veroorzaakt door disbalans in het lichaam

De behandeling kan naast een diep gevoel van ontspanning, helderheid en een verbeterde stemming met zich mee brengen.

Advies: Drink de eerste 24 uur na de massage veel water om de vrijgekomen afvalstoffen te laten afvloeien.