Young living oils

.

                                                                                       Essentiële oliën

Essentiële oliën zijn de levenssappen van planten die beschermende eigenschappen bevatten uit de natuur. Door de topkwaliteit die Young Living biedt, hebben de oliën een therapeutische werking en bevorderen ze het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ze zijn in te zetten op lichamelijk niveau, maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Je kan ze toepassen door ze op je lichaam aan te brengen. Daarnaast zijn ze aromatisch in te zetten door ze te diffusen en te inhaleren. Bovendien zijn de oliën van Young Living zo puur dat je de meeste ook kan innemen in een capsule, in water of in je eten. Young Living heeft daarvoor de + lijn ontwikkeld. Essentiële oliën worden ook wel etherische oliën genoemd.

 

Hoe worden essentiële oliën verkregen?

 

Young Living levert alleen A-graad oliën. Dit betekent dat zij de oliën verkrijgen door stoomdestillatie met lage temperaturen, koude persing of in sommige gevallen door aftappen uit de schors. Hierdoor blijft de olie puur natuur en vind je er geen chemisch residu in terug, zoals dat het geval is bij chemische destillatie. Daarnaast wordt de topkwaliteit gegarandeerd, doordat alleen het eerste destillaat of de eerste persing gebruikt wordt. Dit kan soms betekenen dat bij een slechte oogst een olie een tijdlang niet op voorraad is. Young Living doet namelijk geen concessies met betrekking tot de kwaliteit van haar producten.

De olie wordt gewonnen uit verschillende delen van de plant. Denk hierbij aan de schil, zaden, bladeren, schors, bloemen en dergelijke. Door het verschil in herkomst en de hoeveelheid grondstof die nodig is om een milliliter essentiële olie te verkrijgen, verschilt de prijs per olie. Zo is Lemon een van de goedkoopste oliën, doordat deze uit de schil verkregen wordt. Daarentegen is Rose de duurste olie, omdat er tonnen rozenblaadjes nodig zijn voor een heel klein beetje essentiële olie. 

 

Hoe werken essentiële oliën?

 

Elke olie bestaat uit honderden verschillende stofjes die de therapeutische werking bepalen. Aangebracht onder de voeten of plekken waar de huid dun is, zoals op de polsen, in de nek, achter de oren, in de arm- en knieholtes, bereiken essentiële oliën binnen korte tijd het hele lichaam.

De geur heeft een sterk effect op de hersenen, vooral op de hypothalamus (hormooncentrum) en het limbische systeem (emotiecentrum). Een geur kan herinneringen en emoties oproepen nog voordat we ons ervan mentaal bewust zijn. Essentiële oliën kunnen grote fysiologische en psychologische effecten hebben. Het limbische systeem is namelijk direct verbonden met die delen van de hersenen die de hartslag, bloeddruk, ademhaling, geheugen, stress niveaus en hormonale balans aansturen. Op zijn beurt heeft de hypothalamus controle over de lichaamstemperatuur, honger, dorst, vermoeidheid, slaap en dagritme.

Daarnaast heeft elke olie zijn eigen trillingsfrequentie, net als elk deel van ons lichaam. Zieke en gezonde organen hebben een andere trillingsfrequentie. Bij elke frequentie hoort daarom een andere olie.

http://www.seedtoseal.com/en